mandag 9. desember 2013

Smarthus! HDL. Tenke et steg fram, være to steg foran oss selv!!

HDL High Definition Living!

Vi har undersøkt og tenkt masse på hvordan vi vil ha infrastrukturen i huset. Nå har vi sjansen til å legge dette opp slik vi ønsker. Hva som skal fjernstyres, og hva som skal styres manuelt. Hvor mange panelovner vil vi ha? hvor vil vi ha dem? Vil vi ha lys som kan dimmes på badet? i stuen? og på kjøkkenet? Det er kjekt med sensorer i gangen når barna skal på do om natten. Det er mange avgjørelser som taes der vi er i prosessen, hvordan huset skal legges opp kabel. Kablene bør trekkes rundt i huset  før vi begynner med gulvet på loftet.
Vi har funnet et interessant firma som fører "smarthus" løsninger  hdlnordic.no  På deres hjemmeside skriver dem:

Velkommen til HDL Nordic
Vi leverer styringsløsninger til bolig og næring som kombinerer eleganse og høy kvalitet til rimelig pris. Du kan selv programmere løsningen du velger - og derved ta kontroll over ditt eget prosjekt. Programvare og kurs er gratis 

En slik smarthus løsning  kan man styre hele huset fra ipad, eller ha  kontrollpanel som man kan styre hele huset eller deler av huset. Det er et tråløstsystem som kalles iRidium:





Hva er iRidium?

iRidium er et softwareprogram som lar deg styre hele huset eller et helt kontorbygg fra et eller flere trådløse nettbrett, smartelefoner eller PC/Mac. Vi tilbyr iRidium for HDL-BUS Pro, KNX, Crestron, AMX og Modbus, samt styring av AV enheter slik som TV-er, DVD-spillere, hjemmekinoanlegg osv. 


Les om iridium her
Altså du kan selv designe ditt prosjekt, laste ned et ferdig design, eller vi kan designe et for deg.
Det som er det artige med dette er at VI bestemmer selv, VI programmerer selv vårt eget hus! Dette synes vi er super gøy og spennende!!
 Det er satt opp kurs slik at man lærer å programmere selv, og dette kurset skal Sivert og meg på til våren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar